Hjem > Litt om alt > 2013 vedsamleren
Vedsamleren 2013

De som tror at mc sesongen er over tar skammelig feil. 18 oktober, som er første helg etter første vinterdag, går tradisjonen tro, årets vedsamler treff av stabelen. Jeg avtalte med vinterkjører Tor Lærum fra Sande, at vi skulle ta turen oppover fra lørdag til søndag. Den aller ivrigste hadde kommet opp allerede onsdag 16oktober. Det var en sidevognskjører fra Danmark. Første kvelden hadde han tilbrakt helt alene der oppe i Bjoneskauen.

13vs15 (2).jpg
Ferdig pakket. Oppmøte på torget

Vedsamleren arrangeres på samme sted som det legendariske Primustreffet. De første åra samla vi faktisk ved, har Arne Paulsen fortalt meg.  Plassen ligger på høyden ovenfor Bjoneroa, på vei mot Sperillen. Midt oppå denne høyden tar du sydover mot Fjorda, og etter ca 4 km er du midt på treffplassen, som ligger idyllisk mot flere småvann.

13vs14.jpg  13vs15.jpg

Jeg møtte Tor på torget kl 10 på lørdagsmorgenen. Han satt på en av krakkene og spiste frokost. Sykkelen sto ved siden med stor oppakkning. Det er ikke så lett å få med alt du trenger på ett slikt treff. Lavvoen tar stor plass, dessuten er det godt å ligge på ei feltseng, på denne årstiden. I tillegg hadde jeg med 2 reinsskinn, tykk sovepose, rundbrenner til lavvoen, kokeutstyr, varme klær, varme støvler, og mye mer. Tar litt tid å tenke gjennom hva du trenger, samt å få plass til det.

13vs16.jpg
Leiren er rigga
 
Turen gikk opp skaret, og mot Sperillen.  Temperaturen var +3 grader, og jeg satte på varmen i støvlene mine uten at noe skjedde. Ved Hallingby, var jeg rimelig ”tæla”, men her var det også stopp for å bunkre mat og drikkevarer.
 
13vs13.jpg 13vs7.jpg

13vs17.jpg  13vs18.jpg
 
13vs2.jpg  13vs3.jpg

Vel oppe på treffplassen fant vi en fin plass for 2 lavooer. Leiren blei rigga, og vi var klare for en pils i ”varmen” (-1 grader). Været var nydelig, og det var tid for å bli kjent med naboene. Kvelden ble etter hvert riktig så hyggelig, og etter hvert brukt opp. Rundt bålet vårt hadde vi legender som Arne Paulsen og Frank Rotor. En høy blond dame sto for underholdning med sang.

13vs11.jpg
Stemningsbilder fra Vedsamleren

13vs12.jpg
Colahalvøya. Her bor Russerene

Natta ble mørk og kald. Rundt i skogen på Bjoneskauen var det etter hvert ikke annet å høre enn ulike snorke lyder, i ulike tonefall. Ganske spesielt, men sjarmerende. Når morgenen kom, lå ett tykt lag med rim over bakken, sykler og telt. Primusen ble tent, og etter hvert var kaffe og frokost klar. Noen dansker var blant de første til å bryte leiren. Ikke alle syklene ville starte frivillig i -4 grader.

13vs5.jpg  13vs10.jpg
 

Vi satte nesa hjemover, og inntok juletallerken på veien. Været var nydelig, og vi kunne nyte denne siste tohjulsturen, i vertfall for mitt vedkommende. Nå får det bli sidevognssykkelen som får gjøre jobben videre.

13vs6.jpg
 

HER ser du alle bildene
Kyrre