Hjem > Litt om alt > Africa-kveld 2012

Bulles Africaexpetion

Torsdag 11 november var vi heldige å få ett flott foredrag fra en fantastisk mc-reise i afrika.

DSC_0021a.JPG 

Det ble servert deilig pizza til alle fremmøtte. Ca 20 oppmøtte LMKèr hadde forvilla seg opp i klubbhuset, og hogg skikkelig innpå med GRATIS pizza. Når maten var fortært var det meste klart for Ole Martin Håkonsen, også kaldt Bulle, eller som Arne Paulsen kaller han - «mannen med den store vinkelslipærn. Arne blei forresten forhindra fra å komme, da Jawan, ikke ville ta lading, og Uralen har vist seg serdeles upålitelig i det siste. Rykter vil ha det til at det går mot skilsmisse mellom Paulsen og Uralen. Har vist vært forsøkt utlagt på finn, uten lykke.

 DSC_0015.JPG  DSC_0016.JPG

Før Bulle kom til klubben hadde vi hatt ett svare strev med å fremskaffe høyteknologi fra sekstitallet, også kaldt lysbildefremviser. Apparatet til Bulle brøyt sammen under forberedelsene, og nytt apparat ble fremskaffet. Dette gikk imidlertid med sånn fart at foredraget hadde vært ferdig på treminutter og førtifem sekunder inkludert skifte av lysbildekasetter.

 DSC_0017.JPG  DSC_0018.JPG

Bulle var klar, og fortalte oss om en fantastisk reise på 4 måneder, i land som Mocambique, Malawi, Zambia, Lesothoe, Rwanda, Sørafrika, Botswana og mange flere- (ruta er gjengitt etter min husk, og kan derfor inneholde feil). Turen ble gjordt med en Mz påmontert sidevogn. Denne ekvipasjen veide omlag 850 kg, og hadde en effekt på 23 hk. Den andre sykkelen var en Yamaha XT 600. Jawaen ble bygget i Norge og sendt med båt til Africa. Etter en masse bestikkelser, og en dyktig fixer lyktes Bulle å få sykkelen ut av havnelageret. Reisen ble gjort av Bulle, og hans kone Monica, og Bulles sønn Erling. Året var 2002. de siste 6 ukene deltok dessuten hans elste sønn Bjarne. (ikke Lillemoen).

 DSC_0019.JPG

Etter 2,5 timer var vi stumme av beundring. En fantastisk historie var fortalt, og man føler at slikt må man bare gjøre mens man kan.

 

Takk Bulle fra alle i LMK, for en fantastisk kveld.