Hjem > Litt om alt > Førstehj.2012

Nyttig førstehjelpskurs 17 mars

 

DSC00134.JPG

 

For tredje år på rad arrangerer Liermotorsykkelklub førstehjelpskurs som en del av sesongfoberedelsene. I alt 10 stk fra klubben møtte til dette kurset, det er vi svært fornøyde med.

Været var supert, så mange av medlemmene dukket derfor opp på sykkel. Det er tydelig at interessen for store offroadere i klubben er økende, for disse preget sykkelparkeringen på utsiden av kafeen hos Learn trafikkskole.
Kursleder i år som i fjor var  Klaus Madsen. Klaus holdt et meget nyttig og godt kurs for oss, hadde ikke noen sett på klokka hadde vi nok vært der enda. 

DSC00135.JPG  DSC00136.JPG  DSC00137.JPG


Førstehjelp handler i fgørste rekke om å tørre å gå inn å forsøke, om du kommer opp i slike situasjoner. Først da kan du utrette noe. Det værste som kan skje i en kritisk situasjon er at ingen bryr seg, eller tør forsøke.


Vi fikk oppfriskning i livreddende førstahjelp. Sørge for frie luftveier. Holde blodsirkulasjon i gang med, stoppe store blødninger med mere. Kort sagt de viktigste momentene i livreddende førstehjelp.DSC00130.JPG  DSC00133.JPG

Selvsagt ønsker ingen å komme opp i en situasjon der du må teste ut ferdighetene. men ved å ta dette kurset, husker du godt hvorfor det er så viktig å holde dette ved like.


DSC00132.JPG  DSC00131.JPG


Husk også å legge inn ICE kontakter på telefonen din. ICE 1 - 3. her legger du inn telefon nummer til pårørende om du skulle være så uheldig å komme opp i en ulykke.

En del av oss kjører dessuten med UTAG, dette er en metall plate, med lik informasjon som soldater bruker, og i tillegg en USB lagringsbrikke. under kan lese litt om dette under:


UTAG digitale dogtags er designet av ex-SAS soldater for å kunne lagre og gi livsviktig informasjon til sykeansatte i nødssituasjoner.

UTAG digitale dogtags lagrer:
  • Navn og nummer til et familiemedlem
  • Bilde
  • Blodtype
  • Navn og nummer til fastlege
  • Meldinger til familiemedlemmer

 
Vi takker Klaus for ett flott kurs. Her kan du lese litt om førstehjelp.


Takk til Tor Porsanger for bilder