Hjem > Litt om alt > Mopedhimmelen

Moped - himmelen...... 

Hvor havner alle mopeder og lette motorsykler til slutt lurer du kanskje på. Ikke det? Her får du i vertfall svaret. Nesten alle lette motorsykler og mopeder havner hos Steinar Skretteberg på Sysle Mølle!
 

DSC_0076mh.JPG
Vi ankommer Sysle mølle

 
Vi var 14 mann som dro på besøk onsdag 1august. Jeg hadde snappet opp ett rykte fra en gammel arbeidskollega, og luftet ideen med Jan Erik. Vi kom frem til at dette måtte være ett bra supplement på en av våre onsdagsturer. Avtale ble gjort, og vi var velkomne.

DSC_0022mh.JPG  DSC_0023mh.JPG  DSC_0024mh.JPG 
Ikke mye avsører samlingen fra utsiden
 
Vel fremme ved Sysle Mølle, ble vi møtt av en beskjeden Steinar Skretteberg. Sysle mølle ligger beskjedent i veikanten, med gamle værslitte vegger. Kun et par gamle reklameskilt på utsiden røper at dette kan ha vært ett gammelt verksted eller lignende. Etter litt småprat, ble vi invitert inn, og ble møtt av en rekke mopeder, som sto inne i lokalene. En 10 – 15 stk vil jeg tippe. Selv syntes jeg samlingen var imponerende. Det var vinduer inn til noen av siderommene, og disse røpet at Skretteberg hadde mer en interesse for gamle tohjulinger. Jukeboks, platesamling, kjoler, parykker og mye mer var utstilt. Når vi så trodde vi var ferdig, ble vi invitert opp en etasje, og gikk opp ei gammal sliten trapp, til andre etasje.

DSC_0057mh.JPG  DSC_0026mh.JPG
Mopeder og motorsykler så langt du kan se
 
Du tror det ikke før du får se det, heter det. Jammen stemmer det. Rekke opp og ned med mopeder og motorsykler så lang øye rakk. Vi ble helt satt ut. Her fant do gamle Tempoer, Suzukier, Yamaha, Ktm, Zundapp, Gileraer, Vespaer, osv osv. nesten alt som tenkes kan var i samlingen. Og mange av hvert slag. Midt i samlingen befant det seg gamle reklameskilt, bensinpumper og mye mer. Etter en stund i dette overveldende lokalet, spør vi om det finnes noe opp loftstrappa også. Ja men der er det mest Puch og Zundapp sier Skretteberg. Synet oppe er nesten like overveldende som i andre etasje. Her står om mulig syklene enda tettere, og det er ikke mye som ikke finnes i samlingen.

DSC_0029mh.JPG  DSC_0033mh.JPG

DSC_0079mh.JPG  DSC_0065mh.JPG
 
Det blir nesten for mye for noen av oss, og vi inntar medbrakt kaffe, boller og sjokolade på trappa. Skrettberg forteller litt etter litt hvordan han har samlet. Senest forrige uke er samlingen komplettert. Til spørsmålet om hvor mange sykler han har, får vi beskjedent svar; - Det er 290 som går, og noen og tjue som ikke går. 3 etasjer stappfullt av mopeder og lette motorsykler. Alt under 500cc vil jeg tro. Og Skretteberg vil ikke kvitte seg med en eneste en av dem.

 
DSC_0043mh.JPG  DSC_0046mh.JPG
En utrolig samling. Også sykler hadde fått en liten plass i samlingen

Når vi tror vi er ferdige, lurer Skretteberg på om vi ikke vil se i kjelleren også før vi reiser. Det er nesten blitt for mye for mange av oss, men vi tar en titt. På vei til kjelleren går vi gjennom rom med leketøysbiler og togbaner, før vi kommer til kjellernedgangen. Kjelleren er også full av kjøretøy, men her er det gamle biler for det meste. Gamle amerikanere, Chevrolet Bel Air , Camaro, og mange flere. Også en Amason med laksetrapp i bakruta har han fått tak i. Også flere tohjulinger da selvsagt.

DSC_0054mh.JPG  DSC_0070mh.JPG

Totalt fire etasjer, hver sikkert på over 300 kvm, med gamle kjøretøyer.
Overveldet, tar vi til slutt farvel med Skretteberg, og kjører fantastiske veier om Haugfoss og Hokksund, før vi tar farvel på torget i Drammen. Denne turen, ble etter manges mening det morsomste vi noen gang har gjort i LMK. Dere som ikke fikk vært med gikk virkelig glipp av en utrolig artig opplevelse.

DSC_0055mh.JPG  DSC_0062mh.JPG
Skretteberg, og Porsanger.                                      Kaffe på trappa.

DSC_0082mh.JPG  DSC_0084mh.JPG
Jan Erik drømmer seg bort

HER SER DU ALLE BILDENE


Vi som var med, vet hvor mopedene kommer når de en gang kommer til himmelen.   

Kyrre