Hjem > Litt om alt > Mc med belte


LMK tester Yamaha WR 450 med belte


DSC_0601l.JPG

Lier 4/3 2010

Som en av to webansvarlige i Lier Motorsykkelklubb må man av og til ofre seg og ta noen tester av motorsykle. I likhet med Morten Borks i bladet Bike, har undertegnede vært ute og testet dette monsteret, av ett kjøretøy. Og ikke nok med det, testen ble gjort i en meter løssnø.


 DSC_0568l.JPG  DSC_0574l.JPG  


Sykkelen som skulle testes var en Yamaha WR 450 F med ski og belte.

 

Litt nervøs møtte jeg opp, etter å ha blitt tilbudt å teste dette kjøretøyet. Jeg gru-gledet meg, og hadde tatt med meg alt tenkelig kjøreutstyr i tilfelle noe skulle gå galt. Etter å ha tatt på stilongs, genser, knebeskyttere, ryggskinne, crosstøvler, bukse, jakke hjelm og briller var jeg klar. Her er det bare å holde full gass fikk jeg beskjed om. Det funker best i første og andre gir i denne snøen. Jeg kjørte ut fra parkeringen, og la inn andre giret idet jeg vippet ut i 1,5meter løssnø på jordet. Så lenge jeg holdt meg i spor akselererte det, men om jeg kjørte utenfor hadde sykkelen mer enn nok med å holde farten. I de verste snøfonnene slet den naturlig nok, men det gikk veldig fint, og jeg holdt meg oppe hele veien.

 

DSC_0600l.JPG  DSC_0576l.JPG  DSC_0585l.JPG


Etter første runde hadde jeg fått en bra porsjon selvtillit, og kjørte i vei. Jeg fikk etter hvert flere spor å kjøre i, og kunne derfor holde større fart. Skal jeg sammenligne dette med noe, må det ha vært når jeg og Morten R kjørte enduro sykkel i 30 – 40cm løssnø. Du må ha tunga rett i munnen, og senker du blikket er det gjort. Det gjorde jeg selvsagt, etter en stund, med det resultat at det gikk rett på tryne. Der i 1meter løssnø fikk jeg erfare den andre siden av slik kjøring. Etter ett par forsøk fant jeg ut at jeg måtte ha sykkelen tilbake i sporet jeg alt hadde kjørt, for å komme i gang igjen. Det gikk bra, og skjorteblaut ankom jeg parkeringen igjen.

 

Testen var unnagjort trodde jeg, innenfor en litt utvidet lunsjpause. Så fant jeg ut at jeg hadde mistet kjørebrillene mine, som i kampens hete hadde stått på skyggen på hjelmen, mens jeg bakset med 150kg motorsykkel i 1meter løssnø. Det var ikke annet å gjøre enn å ta på seg kjøreutstyret igjen, og lete. Denne gangen gikk jeg ordentlig på trynet, og etter mye slit fikk jeg hjelp til å få sykkelen videre, men nå var den bensin tom. Jeg blåste i tanken, og kom meg videre, men når det var igjen 30meter var det helt slutt. For å gjøre en lang historie kort. Jeg fikk sykkelen på plass igjen, selv om matpausen hadde blitt nesten 2timer.

 

DSC_0605l.JPG


Kort oppsummert: Drit gøy, men vanskelig. Skulle vært skikkelig gøy å prøve den på ett fastere underlag. Tror 30 – 40cm løssnø, oppå en hardere snø, hadde vært helt max. Og en ting til. Det er veldig god trim når du velter i løssnø. Spesielt om du har på deg masse kjøreutstyr.       Kyrre.......