Hjem > Litt om alt > Museumstur 2010

Morsom kveld på Fuglerud gård
 

DSC_0130.jpg

Ikke mange vet at vi har Norsk motorsport museum i nabolaget. På Fuglerud gård i Lier har en ildskjel; Hans Erik Fuglerud etablert museum i kjelleren på en av driftsbygningene. Her der det samlet en rekke motorcrosssykler og speedwaysykler.

Vi samlet oss i klubben før avvreise, også noen inviterte fra Buddy mc i Drammen ble med på omvisning. Totalt var vi 22 oppmøtte, som fikk en morsom og interessant kveld på Fuglerud gård.

Hans Erik Fuglerud kan fortelle oss at det hele begynte mad at han hadde lyst til å ta vare på egne sykkler fra sin tid som aktiv motorsyklist. Etter hvert har det vært nødvendig å utvide lokalene, da flere var innteressert i å vise frem gamle sykler, i det som etter hvert har fått status som nasjonalt motorsportsmuseum.  
 

DSC_0119.jpg   DSC_0109.jpg   DSC_0132.jpg

En Maico 500 totakter har i følge Fuglerud mer enn nok hestekrefter. Ett eget hjørne tilhørende Leir "Basse" Hveems, antagelig en av de største norske speedway stjerner gjennom alle tider.
 

DSC_0113.jpg

Vi kom jo selvsagt ikke tomhendte. Her bidrar LMK til museet, ved å overlevere noen gamle verkstedhåndbøker på Maico MX sykler.
 

DSC_0128.jpg


Ailo Gup sin sykkel som han ble verdensmester på, står i kjelleren på Fuglerud gård.DSC_0117.jpg


God stemning ved bordet, når Hans Erik Fuglerud forteller artige historier fra motorsportsmiljøet. Her får vi høre om alt fra Liunger i russiske millitæruniformer til Arnulf Paulsen som ankom Fuglerud med Sidevognsykkel med henger, og på hengeren er sidevogns crosssykkel.

Vi fikk også omvisning i en hangard på gården, full av microfly, og til sist en omvisning på gården, som leverer 4 millioner planter til kolnialvarehandelen i året. Takk for en fin kveld.Flere bilder fra omvisningen finner du HER