Hjem > Reisebrev > 2011 Vestlandstur

Vestlandstur 19 -  22mai

Endelig var det klart for felleshelgetur med LMK. Vi som møttes i klubben var Annette, Anne, Jan Erik, Bjarne, Håkon, Per Martin og Kyrre. Vidar møtte vi på Statoilèn i Drammen.
 
nett11.JPG

Vær er jo alltid ett tema. Noen depper, mens andre tar det været de får. Yr.no hadde ikke vært nådige, med å dømme turplanene våre nedenom å hjem, men på avreisedagen skinte sola fra skyfri himmel. Vi kjøtre om Eggedal, og tok opp Rukkedalen ved Nesbyen. Det å rekke å handle ØL måtte gjøres før kl 20, og ble naturligvis høyt prioritert. Over fjellovergangene var det nede i 3 - 4 grader. Og noen ble ganske kalde på turen over. Noe vi så raskt la bak oss etter snapps og pitzza vel framme på hytta.
 
nett12.JPG  nett1.JPG

Dag II

Vi er tidlig oppe. Litt tidlig for enkelte.... Etter frokost kjørte vi over fjellet til Aurland. Meningen var å kjøre veien over fjellet til Lærdal. Denne var imidlertid fremdeles vinterstengt, så vi måtte nøye oss med turen opp til utsiktspunktet. Turen nedover gikk veldig forsiktig, da det fremdeles var mye sand i svingene. Da vi var kommet ned og trodde faren var over, ble Vidar påkjørt av en eldre dame i sølvgrå bil. Sykkel og mann gikk over ende. Heldigvis var farten lav, så Vidar klarte seg med blåmerker. Sykkelen derimot hadde fått tøff medfart, og var ikke kjørbar. Ulyder fra motor, og skjevheter i tillegg til knust plastikk, gjore at Viking måtte ta seg av den. Vidar tok bussen tilbake til Drammen. 
 
nett17.JPG  nett18.JPG
 
Vider gikk turen til Lærdal, Årdal, og over Tindeveien til Turtagrø. Hårnålssvingene opp her er tøffe, og på toppen var det helt hvitt. Veien var tilogmed brøytet samme dag. I Skjolden forsøkte vi oss på raskeste vei etter GPSèn. Det medførte en ferge som hadde slutrtet å gå for dagen. Etter en krøttersti uten like. Goldwing gutta var bare sånn passe fornøyde, og damen på sort motorsykkel var så sliten så sliten. På vei inn til Veitastrond fikk vi for første gang regn. Etter bunkring på det lokale supermarkedet, med utvidet åpningstid ble det grillfest på Nesahuset. Rykter skal ha det til at festen fortsatte  langt ut i de små timer, i utrolig hyggelig lag.
 
nett3.JPG  nett4.JPG
 
nett6.JPG  nett19.JPG

nett8.JPG  nett9.JPG
Dag III

Ryktene om Rikards vafler på Bui hadde satt seg fast i hodene våre. Særlig Per så virkelig frem til dette. Og etter å ha sett 4 biler og tre traktorer kjøre forbi på hovedveien, sa vi farvel til Nesahuset, og møtte mannsterke opp på Bui for vaffel. Jan Erik hadde funnet ut at han egentilg ikke hadde tid til å være på tur, og forlot følget i Sogndal. Vi andre kjørte over Vikafjellet til Voss. Det blåste fælt, og var kaldt, men på vei til Voss fikk vi tørre veier, og da var det plutselig 6 lyjkkelige motorsyklister på tur. Lunsjen på "Kjappen" får neppe noen Miceling stjerne, men fylte formålet. Vi kom frem til dagens mål Eidfjord, forholdsvis tidlig. Hyttene på Eidsfjor motell og hytter var virkelig koselige, der de lå på elvebredden. Vi grillet og koste oss, litt roligere enn kvelden i forveien.
 
nett14.JPG  nett15.JPG

nett26.JPG  nett27.JPG

Hjemreise dag

Vi våknet til gråvær men ikke regn. Etter frokost, gikk turen over Hardangervidda, og ned Numedal. Både Jon og regnet møtte oss på Aas- kafeen. Vi takker for en flott tur over 4 dager, totalt ca 100 mil kjørt.
 
nett29.JPG  nett30.JPG

Opplegg med reisekasse fungerte perfekt. denne dekket både frokost, middag og drikkevarer for alle deltakerene, og anbefales for fremtidige turopplegg.

 
nett20.JPG  nett25.JPG
 

RESTEN AV BILDENE SER DU HER http://www.vikpensjonat.com/


Deltakere og reiserute er oppdatert på vedlagte kart. her kan du se dagsetapper i detalj.

 
 

Vis Vestlandstur 19 - 21 mai i et større kart

Takk for turen