Hjem > Reisebrev > Osebergskipet

Besøk Osebergskipet i Tønsbergosbilde3.JPG


Når du har lyst på en liten dagstur, anbefales en tur til tænsberg for å se byggingen av ett nytt Osebergskip.


osbilde1.JPG  osbilde6.JPG  osbilde8.JPG

 

Byggingen startet juni 2010, og sjøsettingen skal finn sted 20 juni i sommer. Skipet bygges på samme måte som man antar at det ble bygget i vikingetiden. Ettersom Osebergskipet er bevart nesten 100%  har dette gitt mulighet til å lære om vikingenes håndverksmessige kunnskaper, materialkunnskap, konstruksjonsmetoder og verktøy.

osbilde5.JPG  osbilde11.JPG

Skipet som hadde ett mannskap på 50 – 60 mann er hovedsakelig bygget av eik. Eikebordene i skråget er bundet fast til spantene med barder, fra bardehvaler. Vi fikk en omvisning av en kunnskapsrik guide, som i tillegg til interessen for osebergskipet hadde 20 gamle motorsykler hjemme.
 

osbilde7.JPG  osbilde9.JPG  osbilde10.JPG


Hviste du forresten at vikingene viste om steder i havet der det var ferskvann, og ikke saltvann. Dette utnyttet de- Vikingene reiste i hele europa, til middelhavet Grønnland, Island, og helt til Amerika med skip av denne typen. Navner Jersye, er oppkalt etter ett sted i nørheten av Tønsberg som heter Jersøy. York er også ett Vestfoldnavn som vikingene tok med seg ut i verden.

 

Når skipet er ferdig, skal det seile til London, og bli rodd oppover Themsen til OL sermonien.

 

Vi som tok turen en kjølig lørdag i april var Irma, Ove, Morten og Kyrre. Turen gikk over Hanekleivene, og utelukkende på småveier i Vestfold før vi ankom Tænsberg. Brygga i Tønsberg kan godt benyttes til is, kaldt drikke, mat osv. Vi anbefaler ett besøk. 


For oppdateringer trykk HER