Hjem > Reisebrev > Nyttårstreffet 2014
Sesongstart 2014, "Nyttårstreffet"
 
Sesongen 2013 kan man vel ikke klage på, etter solfylte kjøreturer på bittelille, og lille julaften. Temperaturen var 8 grader, det var tørre veier, og strålende sol. Slike muligheter er det jo bare å benytte seg av. Tur rundt Berger og Svelvik, ferge over til Hurum, og langs Drammensfjorden i gnistrende solskinn. For en avslutning på sesongen. Aller siste turen ble imidlertid tredje juledag, i striregn, og sludd, for virkelig å teste sykkelen etter diverse motorstopp. Den fungerte aldeles ypperlig.

2014nt1.jpg
Jarlsberg brygge bitte lille julaften
 
Så var det 2014 da. Sykkelen ble pakket fredag 3 januar, for tidlig avreise lørdag 4. Den fikk toppet oppakning. Været på lørdagen var litt yr i lufta. Ca. kl. 13 ankom jeg treffplassen for Nyttårstreffet til Sandefjord MC-klubb. Da forsto jeg raskt at jeg hadde gjort en grundig feilberegning, med hensyn til teltplugger. I fjor hadde vi en utfordring med å få pluggene ned i den frosne bakken. Av den grunn hadde jeg byttet ut pluggene med 100mm kraftige torks-skruer. Dette viste seg å være en bommert, da hele treffplassen besto av 10 cm bløt søle. Heldigvis hjelper motorsyklister hverandre, og jeg fikk låne reserveplugger av en annen treffdeltaker. Lavvoen kom opp på en liten gressflekk i utkanten av plassen, og det ble riktig så trivelig. Nytt for sesongen er en liten vedovn fra forsvaret som jeg kjøpte meg i høst, og med noen etterbestilte ekstra røykrør, ble dette perfekt. De øverste røykrørene hadde jeg isolert med Rockwool og kyllingnetting kvelden i forvegen, for å unngå en nedsmeltet lavvo.

2014nt5.jpg  2014nt6.jpg
Det kokkeleres........                                                                                  Det kokes.......
 
Selv om temperaturen ikke var veldig lav, inntar man gjerne noe frostveske på ett slikt treff, bare for sikkerhets skyld. Det er i tillegg til å være strengt nødvendig, dessuten hyggelig. Sandefjord gutta la sjela si i en diger gryte lapskaus, nok til alle mann. Denne besto av blant annet villsvinkjøtt. Dette smakte aldeles nydelig. Mørket senket seg over treffplassen, og jeg kunne teste min nylig installerte vedovn i lavvoen. Den fungerte ypperlig. I tillegg til varme kan man hele tiden også ha varmt kaffevann. Det er i grunnen utrolig hvor komfortabelt man kan få det i en lavvo med ovn, feltseng, reinskinn, og en god sovepose. Etter hvert kom også min «leieboer» Tor, som jeg hadde lovet plass til. Ett lite under reddet han fra å kjøre seg fast i gjørmehavet der i mørke med sin GSA 1200. Ett beist vi helt sikkert måtte hatt en traktor for å dra løs igjen.

2014nt20.jpg   2014nt22.jpg
Trivelig kveld rundt bålet.                                                                         Nedsunket BMW, som lyder navnet Vigdis.

Kvelden på ett slikt treff går med til bålbrenning, sanger og gitarspilling. Mens alt dette foregår, sendes ett ukjent antall flasker frostveske rundt bålet, sånn bare for sikkerhets skyld. På Nyttårstreffet fyres det dessuten opp ett ubeskjedent parti fyrverkeri, for å feire en ny mc- sesong, nytt år, eller ett eller annet. Vi feiret Espen en god stund, selv om ikke bursdagen hans var før i mars. Det var ca. 25 overnattende gjester vil jeg tro.
 

I alt besøkte over 30 sykler treffet fikk jeg høre. Alle på treffet la seg seinest kl.23.00, men da hadde det jo vært mørkt siden kl. 15.30, så man blir jo litt døgnvill kan man si.

2014nt15.jpg  2014nt19.jpg
Kinesisk lykt............                                                                           Nyttårtreff fyrverkeri.............
 
Treffet var like hyggelig som i fjor, nå er det bare å glede seg over ny sesong.


 
Mvh Kyrre

HER kan du lese om treffet på Mc24

HER kan du lese om treffet på Baards mc-side