Hjem > Reisebrev > Tur over Turtagrø
Reise brev fra Bjarne, Per Martin og Thor Helge. Søndag 19.05.13

th3.JPG

Lørdag avtalte vi og ta en tur på søndag, litt tidligere, enn og bli med Jan Erik, Hege, Rick og hans sam samboer, som skulle dra kl 13.30. For oss er det kun ungdomen som sover så lenge. Vi på voksen alder, møtte hos Bjarne kl 09.00, planen var og ta en tur mot Telemark .
 
th9.JPG  th8.JPG
 
Men slik ble det ikke. Per Martin hadde vært på tur der dagen  før, så ny liten Søndags tur måtte vi finne. Opp mot Fagernes er en fin tur med en sving til vest om om Ransfjorden til  Fagernes . Vel fremme etter og ha ligget bak ett sykkel ritt Hønefoss , mot Lunner, gikk turen fint, med ett kjempe vær etter Røyse, litt drypp på hjelmen der.

th6.JPG  th5.JPG
 
Fylling av tank,  og for de sunne en salat. Egg og karbis på oss andre før selve Fagernes ..
 
Hva nå? Hilde fra reiseliv, satt i solen, men var ikke høylytt for en gang skyld. Turen kan jo gå vidre ett sted? Hva med Tyenkrysset? Og det ble det.
 
th4.JPG

Vi hadde ett lite stopp der, og pratet med noen som hadde kommet fra Øvre Årdal . Hmmm, vi skulle ikke dra dit😃👍. Og det gjorde vi, flott vei og fin tur ned til Øvre Årdal , kjempe utsikt når vi skulle ned.
 
Vel nede, tanket vi på Statoil vi tanket på i fjor da Turttagrø var stengt (vest landstur). Nå var den åpen får tur, hvorfor ikke, Per og jeg hadde ikke tatt den.  Sikk sakk veiene kom etter hver andre oppover, kjempe fin vei. Varadero 'en fikk testet første og andre gir, men Bjarne ble borte😃.   

Vi kom oss over, krysset der vi kom stod det Lom, og Sogndal . Vi dro ned mot Sogn. Ett Stopp med middag på en plass som het Vassbakken kro og camping, ut mot en fjord som het Lusteafjorden til Ornes. Ferge der i fra til en plass jeg ikke husker navnet på, men i Ornes får du kroneis til 12 kroner , der skal vi igjen.
Derfra mot Sogndal og ny ferge over til Lærdal.
 
Når du er i Lærdal kl 19 på kvelden og skal hjem , ble det litt kjøring over til Hemsedal , Gol. Liten pause så til Krødern , Vikersund , Modum Hokksund og hjem, klokken var da 23.18 og 748,6m km var tatt.
 
Litt sliten i rompa, men en kjempetur var det, vil takke Bjarne og Per for det, alle var blide hele tiden . Og heldig med været.
 
 th1.JPG  th2.JPG
Blir snart nye reise brev da Bjarne , Cristian , Morten og jeg drar til Østerrike . Kos dere alle. Kjør pent.