Hjem > Vei anbefalinger > 4-beste E39
28.03.2008 - Ivar Kvadsheim 
E39 EUROPAS FJERDE BESTE MC-VEI
Den britiske avisen Guardian har kåret Europas ti beste MC-veier. E39 fra Bergen til Geiranger er det norske innslaget.

NATUR: Fjord, fjell og tunnel er det som imponerer britene mest på vei fra Bergen til Geiranger (med en ekstra omvei for å få med Trollstigen) og gjør strekningen kvalifisert for en fjerdeplass på listen.

STORMANNSGALSKAP: På plassen over ligger Transfagarasan Highway i Romania. Diktator Ceaucescu hadde mange vanvittige prosjekt, men veien over de høyeste fjellene i Transylvania er absolutt blant de mer spektakulære. Det skal ha kostet mange arbeidere (utskrevne soldater) livet å nærmest risse veien inn i fjellsidene, så det er ikke uten viss bismak du kan leke Valentino Rossi i den rumenske fjellheimen.

ROMERSK: På andreplass ligger kystveien mellom Napoli og Salerno i Italia. Veien ble opprinnelig anlagt av romerne og kalles "de tusen svingers vei". Det høres fint ut når du er alene på motorsykkel, men er nok ikke like stas under bobilsesongen.

HJEMME BEST: Aller øverst troner legendariske "The Cat and Fiddle run" mellom Buxton og Macclesfield i England. Ruten er obligatorisk "kjøreopplæring" for britiske motorsyklister, men det spørs om det ikke er vel så mye rasten på puben The Cat and Fiddle som selve veien som gjør at 11 små kilometer asfalt blir kåret til Europas beste MC-vei.


Relatert link:
www.mc24.no/article.php?articleID=1169&categoryID=129