Hjem > Vei anbefalinger > Passo Stelvio
23.03.2007 - -  
Passo Stelvio
Klatringen opp Stelvio fra nordøst, dvs fra Bolzano-siden. Opplevelsen er enestående i Alpene og enhver motorsyklist bør kjøre der minst en gang!
Medlemmer fra LMK på toppen av Passo Stelvio sommeren 2006
Stopp underveis og ta deg tid til å fotografere…
Artikkelen er hentet fra MC24, se link under.

Forfatter: Svein Berli

Utdrag:


Der kryr av pass i Alpene, men noen er gjevere enn andre og av disse er Stelvio det gjeveste.

Lidenskapen:
Stelvio får blodet til å bruse hett og adrenalinfylt gjennom årene eller det skremmer deg kald. Fra Bolzano-siden fører 19 kilometer vei gjennom 48 hårnålsvinger og over 1200 meter opp. Til å begynne med er veien både trivelig og grei, men etter hvert som du klatrer blir svingene skarpere, fallene dypere og veibanen dårligere. Rekkverk forsvinner når du er nærmere toppen og erstattes med frittstående påler eller en taustump med reflekser der hvor pålene er borte….

Svingene er skarpe – det er nesten så det ikke kan kalles sving. I de øverste er der ikke radius på innersving – veikantene ovenfra og nedenfra møtes i en kile. Hellingen på veibanen er kraftig i disse svingene og du skal være påpasselig med hvilket ben du setter i bakken hvis du må stoppe. Sett ned benet på lengste siden og der er stor sjanse for at du ikke klarer å holde sykkelen oppreist.

Når du har kommet deg gjennom alle 48 svingene og kommet til toppen har du en utsikt som kan få den mest taletrengte til å tie. I tillegg er der godt med kafeer, hotell, souvenirboder og hundrevis av andre motorsyklister. Dette er også en del av opplevelsen med å kjøre Stelvio: Shoppe, drikke capuccino, skravle, treffe nye folk, klatre litt høyere opp i fjellet, ta en tur inn i kapellet for ettertanke – hva som helst bare ikke kjør rett forbi!

Selvfølgelig kjøper du også et lite jakkemerke med Passo Stelvio for å vise at du har kjørt det råeste passet i Alpene – skulle bare mangle om ikke det var verd å skryte litt av!

Unn deg en tur over Stelvio. Du kommer sannsynligvis til å oppleve det som frydefullt vettskremt og opplevelsen vil vokse for hver gang du skryter av den!

For å lese hele reportasjen, kan du følge linken under

Relatert link:
www.mc24.no/article.php?articleID=137&categoryID=128