Hjem > Vei anbefalinger > Rundtur vest
18.06.2007 - Kyrre 
Rundtur mot vest 15 – 17juni 2007
Fredag, Dagaliåsen
Ved Geiteryggstunnelen
Geiteryggstunnelen
Utsikt mot Aurland
Brøytekanter over mot Lærdal
Tysk Rømmegrøt
Kansje norges minste kafe !
Jeg skrev tidligere i september anbefaling til en fin helgetur. Nå har vi vært på tur nok en gang, og vil derfor dele noen fine veier med dere.

Da vi har overnattingsmuligheter på Geilo ble dette derfor basen vår denne helgen. Vi reiste oppover Numedal etter jobb på fredag. Ved Kongsberg fulgte vi imidlertid veien på østsiden av Logen gjennom Bevergrenda. Dette er en skikkelig idyllisk vei på enkelte strekninger. Middag ble det på Lampeland, før vi kjørte videre over de 3 fjellovergangene du må passere før du kommer til Geilo. Veien er uten tvil bedre enn å kjøre den kjedelige veien gjennom Hallingdal.

På lørdag var det knall vær. Vi kjørte av mot Hol, og videre mot Aurland. Veien over fjellet er flott, særlig strekningen fra Strandavatn og ned mot Aurland. Du bør imidlertid kle deg godt, for det er mange tunneler her, og de er lange og kalde. Vi stoppet mellom to av tunnelene, da kom en Nederlender bort til oss, han advarte oss mot ”glass” i tunnelen. Vi er litt usikre på om han mente glass eller is, vi så imidlertid begge deler. I nedstigningene mot Aurland er det ett utsiktspunkt du bør stoppe, se bilde. Vel fremme i Aurland ble det lunsj på brygga (niste), mens båtene fra Fjord kom og gikk. Her går det rute med hurtigbåt til Bergen, dette skal vist nok være en skikkelig flott tur.

Turen videre gikk over fjellet mot Lærdal. Dette ble dagens høydepunkt. Veien er fantastisk å kjøre med motorsykkel. Stopp på veien oppover å gå ut på utsikts ”brua” som henger utover fjellet rett opp for Aurland. Over fjellet går veien opp og ned, og sving på sving. Brøytekantene her var oppimot 6m høye. Den som kjører tunnelen vet ikke hva man går glipp av, og når sola skinner som den gjorde denne dagen er det bare helt vakkert.

Vi fylte bensin i Lærdal før vi fulgte veien videre retning Borgund. Veien oppover denne dalen er ny, men det går an å følge den gamle veien i lange partier, ”historic route”. Vi fulgte selvsagt gamle veien, som er mye hyggeligere. Videre gikk veien over Hemsedalsfjellet. Veien opp til fjellet er den artigste, men Hemsedalsfjellet er selvsagt fint i strålende vær. Etter pizza i Hemsedal, ble det nærmest transportetappe tilbake til Geilo. Det var blitt sent på kveld, og konsentrasjonen var på topp i forhold til elg, som vi også så.

På søndag var det grått og trist. Vi fylte bensin på Geilo, der vi snakket med noen motorsyklister som hadde vært på engelsk treff i Eidfjord. En av dem kjørte jo en gammel Norton, lik min. De kunne fortelle om regn over vidda. Vi kjørte over til Uvdal, Imingfjell og ned Tessungdalen. Veien var ikke like fin denne dagen med yr i lufta. Kaffe ble det i Tinn Austbygd, og jammen dukket det opp en gammel Norton og en BSA. Det var de vi hadde snakket med to timer tidligere på Geilo. På vei mot Kongsberg stoppet vi på noe som må være landets minste kafe, Hovindheia kulturstasjon. Her reklamerte de med rømmegrøt! Stedet drives av Martin Dietrichs, Helse-/Bueskytetrener og Geograf, og Anja Schulz, maskin ingeniør, litt av en blanding. Anja hadde lært seg å lage rømmegrøt i mai. Maten var god, og rimelig. Dette ble en artig avslitning på turen, stopp der hvis dere liker sånne rariteter som oss.

God tur!